Un ajutor de zi cu zi care încearcă elegant să ne ajute să scăpăm de tot ce nu mai avem nevoie. Un coș de gunoi ales corect crește standardul de igienă al gospodăriei și, de asemenea, ne ajută cu responsabilitatea față de mediu. Deci, la ce să fii atent atunci când alegi?
Parametrii care decid
La întrebarea cum să alegi coșul de gunoi este necesar să ții cont nu numai de parametrii săi, ci și de mediul în care îl vei amplasa. Un alt tip este potrivit pentru bucătărie, altul pentru un birou sau baie.
Dimensiune și volum. În timp ce coșurile mici (până la 15 litri) sunt potrivite în special pentru băi sau sub biroul copiilor, cel mediu (15-30 litri) poate fi folosit în bucătăriile gospodăriilor mai mici. O alternativă este de a avea mai multe containere de acest volum pentru deșeuri sortate. Coșurile mari (30+ litri) ar trebui luate în considerare de familiile numeroase sau gospodăriile cu copii mici sau animale de companie.
Tipul de deșeuri și dorința de sortare. Dacă nu dorești să ai o gospodărie plină de coșuri de gunoi, atunci poți utiliza modele care au mai multe compartimente sau un sistem de coș încorporat / glisant sub unitatea de bucătărie (recipiente extractibile separate).
Material. Variantele încorporate sunt de obicei fabricate din plastic solid. Avantajul este greutatea mică și întreținerea ușoară. Coșurile de plastic de sine stătătoare sunt potrivite pentru locuri mai puțin expuse (baie, birou). Oțelul inoxidabil / cromul arată elegant. Sunt mai durabile, dar ai grijă la amprentele digitale. Cel mai adesea întâlnim o anumită combinație.
Mecanism de deschidere. Cu cât sunt mai puține atingeri, cu atât coșul este mai igienic. Deși deschiderea manuală este ieftină, de obicei petreci mult mai mult timp curățându-te pe tine însuți și coșul de gunoi. O opțiune excelentă este un coș cu pedală. Un coș fără atingere este eficient (un senzor este plasat pe coș pentru a deschide capacul). Chiar și variantele încorporate pot avea manetă sau extensie manuală a dulapului!
Design. Deoarece coșul de gunoi este de obicei expus "la vedere", ar trebui să ținem cont și de aspectul său, astfel încât să susțină și să nu deranjeze aspectul general al camerei. Acest lucru se aplică de obicei băilor și birourilor. Pentru birou, nu-ți fie teamă să folosești variante de culoare sau linii mai puțin tradiționale.
Unde să plasăm coșul de gunoi?
Un coș de gunoi în bucătărie este o necesitate absolută. Un alt loc care nu trebuie ratat este baie (articole de toaletă folosite, tampoane demachiante, șervețele uscate/umede, tuburi goale de pastă de dinți...). Un coș de gunoi ar trebui să fie și lângă biroul de lucru. Chiar dacă nu există atât de multă "muncă" pe hârtie, există totuși suficientă pentru a elimina deșeurile în mod elegant. Unde să pun coșul de gunoi în continuare? Cu siguranță nu ar trebui să lipsească în camera copiilor, sau într-o cameră care este locuită de copii începând cu vârsta de aproximativ 4 ani și creezi cu ei sau ei sunt activi și creează singuri. Un copil mic ar considera în continuare coșul ca fiind mai degrabă o jucărie.
Sfat SANITINO: Cum să alegi un coș de gunoi pentru baie? În primul rând, este important să reții că este un mediu cu umiditate ridicată și plin de "murdărie". Alege unul care este ușor de spălat și operat în mod ideal prin manetă sau fără atingere.
Coșuri încorporate pentru bucătărie
Totuși, bucătăria este principalul regat al deșeurilor în majoritatea gospodăriilor, deoarece aici generăm cele mai multe din acestea. În ce loc al bucătăriei să plasezi coșul de gunoi? Cel mai eficient mod este de a cumpăra coșuri încorporate sau sortere de bucătărie, care sunt plasate în unități de bucătărie sub chiuvetă. Există, de asemenea, variante de colț sau pivotante. Principalele avantaje ale acestei soluții sunt că economisești spațiu, crești siguranța și, de asemenea, faci bucătăria mai "frumoasă" și mai curată. În plus, primești mai mult spațiu de depozitare. O serie de variante încorporate au un raft practic, unde poți plasa, de exemplu, bureți de rezervă, produse de curățare sau pungi de plastic. Opțiunea încorporată este soluția ideală dacă ești responsabil față de mediu și sortezi deșeurile.
La ce să fii atent atunci când alegi un coș încorporat?
Pentru ca varianta încorporată a coșului de gunoi să te facă fericit și „să nu-ți facă păr sur în cap”, este necesar să ții cont de mai mulți factori atunci când o alegi:
Dimensiunile dulapului. Pe lângă containere, spațiul trebuie să găzduiască și structuri (glisierele). Se recomandă o lățime de cel puțin 60 cm, dar există și sortere pentru dulapuri de 40 cm.
Tip de uși. O variantă tipică cu glisare automată este deschiderea „ca un sertar”, adică glisarea în exterior. Acestea au adesea amortizare la închidere. Cu toate acestea, există și variante pentru deschiderea clasică.
Numărul și amplasarea containerelor. Ce vei sorta? Există variante de containere unul lângă celălalt, unul în spatele celuilalt sau combinații. Nu toate containerele trebuie să aibă aceeași dimensiune!
Materialul glisoarelor. Află ce sistem este folosit, deoarece va suporta o greutate destul de mare din partea containerelor și trebuie să poți controla totul fără probleme.
Îndepărtarea containerelor. Un alt parametru este, de asemenea, modul în care scoți recipientele, fie pentru golire, fie pentru spălare.
Scrierea articolelor nu este doar o profesie pentru mine, ci și un hobby. Și pentru că nu mă limitez doar la cuvinte și idei, pot aplica în text experiențele mele variate de viață. În plus, o abordare flexibilă a schimbării îmi permite să descopăr noi posibilități și combinații, chiar și în situații în care acestea nu sunt evidente la prima vedere.
Grătarele sunt printre cele mai populare activități de vară. Atmosfera prietenoasă, mirosul de carne și legume prăjite și, desigur, bucuria de a găti în aer liber atrag din ce în ce mai mulți oameni. Dar dacă ești un începător în domeniul grătarelor sau te gândești la un model nou, poate că te întrebi: cum să aleg un grătar care să se potrivească nevoilor mele? Am pregătit un articol pentru tine!
Materialul căzii nu numai că determină rezistența și dificultatea întreținerii, dar are și un impact asupra aspectului general. De fapt, diferite materiale oferă diferite grade de confort atunci când faci o baie fierbinte. De aceea este important să fii atent atunci când alegi o cadă.
Bideul nu este un element trendy, ci un produs sanitar important care nu numai că sporește eficiența igienei personale, dar și îți îmbunătățește sănătatea. Ce opțiuni ai și cum alegi un bideu pentru a obține exact ceea ce ai nevoie?