Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Mulți clienți fac greșeala de a analiza în primul rând prețul de achiziție atunci când aleg o toaletă. Acest lucru nu este atât de important în comparație cu costul de funcționare a toaletei. Tendința actuală a producătorilor de toalete este de a crea cel mai economic sistem de spălare posibil. La urma urmei, spălarea reprezintă până la un sfert din consumul total de apă într-o gospodărie. Deci, ce trebuie să cauți?
Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este unde să montezi toaleta. Va avea o cameră separată sau va face parte din baie? Nu uita să analizezi și locul în care se află apa și canalizarea, deoarece acest lucru va influența locul în care vei amplasa toaleta. Răspunsurile la aceste întrebări vor fi esențiale pentru alegerea tipului și dimensiunii toaletei.
Acum să trecem la prezentarea celor mai comune tipuri de toalete. În magazinul nostru electronic vei găsi 2 categorii de bază. Clienții aleg de obicei între așa-numitul vas de toaletă monobloc și closet. Toaletele sunt împărțite în toalete suspendate sau clasice.
Toaleta monobloc este încă cel mai popular tip din România, fiind robustă și stabilă. Este, de fapt, o combinație între un sistem de spălare cu un rezervor de apă, un vas de toaletă și un capac de toaletă. Trebuie doar să alegi setul potrivit în funcție de conexiunea la apă și canalizare. În acest caz, poți alege dacă rezervorul este conectat la apă din partea de jos, din lateral sau din spate. Avantajul este ușurința instalării, dezavantajul este faptul că, dacă o parte a toaletei se deteriorează, trebuie să cumperi un set complet nou.
Toaleta clasică(de sine stătătoare) se fixează pe podea, iar rezervorul de apă este separat. Acest tip nu este pretențios în ceea ce privește statica peretelui și poate avea un design plăcut. Dacă rezervorul de apă se deteriorează, nu este nevoie să cumperi întreg setul. Cu toate acestea, este necesar să se stabilească amplasarea corectă a rezervorului, care nu trebuie să fie un obstacol.
Toaleta suspendată nu are un "picior", ci este ancorată în perete. Acest tip de toaletă devine din ce în ce mai popular, clienții îi apreciază designul elegant, economia de spațiu și caracterul practic. Cu toate acestea, o toaletă suspendată pe perete necesită un perete mai gros pentru a susține întreaga structură. Rezervorul încastrat trebuie să fie ascuns în perete sau în spatele unui perete despărțitor. Înainte de a cumpăra orice tip de toaletă, asigură-te că alegi un model cu un sistem de evacuare corect a deșeurilor. Cea mai frecventă este o scurgere de jos sau o scurgere din spate.
Dacă schimbi doar toaleta existentă și ai deja un sistem de evacuare pregătit, atunci direcția de evacuare este unul dintre parametrii cheie în procesul de selecție. Vasele suspendate se caracterizează prin conectarea lor orizontală din spate la canalizare. Seturile wc combipack pot avea racorduri orizontale, verticale și înclinate pentru canalizare, iar modelele de sine stătătoare au cel mai adesea un racord vertical.
De asemenea, este posibil să te confrunți cu opțiuni de conectare variabile atunci când faci achiziția. În funcție de direcția pe care o alegi, vei alege apoi un cot de racordare curbat sau o piesă dreaptă.
Atunci când alegi o toaletă, trebuie să fii mai întâi de toate sigur de locul în care va sta sau unde va fi suspendată. Poți trece apoi la alegerea unei toalete în funcție de dimensiunile acesteia. Lungimea standard este de 53 cm, dar în zilele noastre nu este o problemă să găsești o toaletă cu o lungime mai mică de până la 50 cm.
Toaletele combipack sunt cele mai grele și pot cântări mai mult de 33 kg. Toaletele suspendate sunt mult mai ușoare - cântărind între 9 și 20 kg. Toaletele de sine stătătoare cântăresc, de obicei, în jur de 10-25 kg. Și în timp ce greutatea vine la pachet cu capacitatea de încărcare, din fericire nu trebuie să îți faci atâtea griji în privința acesteia, deoarece toaletele moderne pot suporta până la 400 kg. Din acest motiv, unii producători nu specifică capacitatea de încărcare a toaletei.
După cum am menționat în introducere, consumul de apă este un parametru foarte important, pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când faci o achiziție. Cu toate că au existat progrese mari în acest domeniu, este posibil să vezi încă diferențe notabile. Dacă părinții noștri trăgeau apa cu 10-12 litri, în prezent, chiar și cu o spălare mare, utilizatorul nu consumă mai mult de 8 litri. Aici depinde de tipul de toaletă și de tipul de spălare.
În cazul unei toalete, cumperi un echipament de uz casnic pentru 10 ani sau mai mult, așa că merită să faci cercetări amănunțite. Compară cât de multă apă folosește fiecare piesă, dacă oferă sau nu o spălare în două trepte. Și, de asemenea, ține cont de designul toaletei. Multe modele din ziua de azi oferă un sistem de spălare fără margini, ceea ce garantează o curățare completă a toaletei cu un minim de apă și aduce un design frumos și o întreținere mai ușoară.
Spre deosebire de lavoare sau căzi de baie, producătorii nu pun atât de mult preț atunci când vine vorba de alegerea materialului. Cele mai multe toalete sunt realizate din ceramică sanitară, într-un mod natural, elegant și durabil. Dintre materialele alternative, oțelul inoxidabil câștigă treptat popularitate. Acesta din urmă este chiar mai durabil, dar nu poate concura cu ceramica în ceea ce privește aspectul. Acesta este motivul pentru care oțelul inoxidabil este mai solicitat în cazul instalațiilor sanitare publice.
Nu există două toalete la fel. Unii producători folosesc același material pentru a face toalete iar fiecare dintre ele au propriul finisaj unic. Unele toalete au chiar și o suprafață antibacteriană pentru a crește standardul de igienă.
Gama de accesorii este, de asemenea, importantă. Un capac de toaletă ca parte a echipamentului de toaletă este la fel de important ca și vasul propriu-zis. Unii producători oferă acest bonus, alții nu. Dacă comanzi o toaletă fără capac, asigură-te că primești unul care se potrivește cu modelul ales în ceea ce privește dimensiunea și spațierea. Pe e-shop-ul SANITINO, capacele de toaletă potrivite pentru fiecare toaletă pot fi găsite în secțiunea Produse conexe.
Nu în ultimul rând, este bine să ții cont de designul general al modelului ales, mai ales dacă toaleta face parte din baie. Alege o toaletă care să se potrivească cu stilul băii tale. Tendința timpurilor moderne este pentru modelele minimaliste, cu o formă simplă, rotunjită sau unghiulară. În ceea ce privește culorile, toaletele albe continuă să domine, dar tot mai mulți producători se concentrează, de asemenea, pe toaletele colorate. Astfel, în zilele noastre nu este nicio problemă să cumperi o toaletă neagră sau de alte culori.
SFATUL SANITINO: Nu vrei să îți faci griji cu privire la alegerea combinației potrivite: rezervor încastrat sau buton de control? La noi, poți alege un set complet wc pe care l-am selectat cu atenție pentru tine în ceea ce privește funcționalitatea, designul și compatibilitatea.