Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Mediul umed din baie este un teren favorabil pentru diverse bacterii, viruși și mucegaiuri. Poate că nu petreci atât de mult timp în această încăpere, dar când trebuie să cureți toate bateriile, să cureți cabina de duș sau cada, toaleta și alte locuri, este nevoie de multă energie și, uneori, de ore întregi. Cum să faci curățenia cât mai eficientă și mai rapidă?
Primul pas important este pregătirea propriu-zisă pentru curățare. Pregătește toate produsele, periile, bureții, lavetele, prosoapele de hârtie, mănușile de cauciuc etc., pe care le vei folosi. Îndepărtează din baie tot ce ar putea să te încurce! Nu uita de șampoanele, gelurile de duș, săpunurile și alte produse cosmetice de pe cadă, lavoar sau din cabina de duș.
Scoate coșul de gunoi și pune un nou sac în el. Dacă ai o fereastră în baie, deschide-o pentru a lăsa să intre aer proaspăt.
SFATUL SANITINO: Te-ai săturat de curățenie? Bucură-te de ea cu muzica ta preferată! Vei vedea că chiar și o astfel de activitate va merge bine în ritmul tău energic.
O regulă importantă care se aplică și în baie este să faci mereu curățenie de sus în jos. Niciodată invers. Cu siguranță nu vrei să cadă murdărie și praf pe podeaua pe care tocmai ai șters-o. De aceea începi cu tavane și lumini. Mătură pânzele de păianjen, șterge lustrele, curăță gresia și trece la mobilier. Spală-le bine și nu uita de locurile greu accesibile din jurul lavoarului.
Profită la maximum de timpul tău și fă mai multe lucruri în același timp. Acum nu ne referim la a te împărți în două, dar fii „multi-tasking„. Poți turna produse de curățare în toaletă și în scurgere, poți înmuia capul de duș într-o soluție pregătită pentru a scăpa de calcar etc. Produsele vor acționa în timp ce continui să curăți, iar apoi trebuie doar să le clătești. În mod similar, poți pune rufele (inclusiv prosoapele) în mașina de spălat în timpul procesului de curățare și le poți așeza, curate și aromate.
Lavoarul este cel mai folosit element din baie, așa că ar trebui să ai grijă de întreținerea lui. Dacă poți, curăță-l în mod regulat! Nimic nu arată mai rău decât un lavoar plin de păr căzut, pastă de dinți sau reziduuri de machiaj. Chiar și picăturile de apă uscată dau bătăi de cap obiectelor sanitare, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu apă dură.
Pentru ca lavoarul să strălucească ca în prima zi în care l-ai instalat, folosește un detergent de calitate recomandat de producător sau un produs de curățare blând de la drogerie. Aplică detergentul pe ceramică, lasă-l să acționeze pentru o perioadă de timp, apoi clătește bine și șterge.
Odată ce ai pus mâna pe detergentul pentru lavoare, nu uita de celelalte obiecte ceramice din baie. Și un altul ar fi cada. Chiar și o cadă are nevoie de îngrijire, iar simpla clătire a acesteia cu apă nu este suficientă. În primul rând, curăță toate produsele de înfrumusețare și jucăriile copiilor tăi. În același timp, aruncă recipientele goale de geluri de duș și șampoane. Apoi aplică agentul de curățare, lasă-l să acționeze și clătește bine după câteva minute. Dacă observi pete întunecate pe ceramică, ia un burete sau o lavetă moale și lustruiește ceramica.
SFATUL SANITINO: Înainte de alegerea lavoarului, a toaletei și a căzii, trebuie să te gândești și la întreținerea lor. În articolul nostru "Tehnologii unice pentru obiectele sanitare " vei găsi cele mai frecvent utilizate tehnici pentru o igienă sporită, o curățare mai ușoară sau un luciu ridicat.
Cabina de duș este o groază pentru majoritatea gospodinelor. Se pot vedea toate picăturile de apă uscată și petele de pe sticla transparentă și strălucitoare. Dacă nu dorești să petreci o veșnicie în baie, folosește o racletă după fiecare duș.
Ce oferă unei băi farmec cu adevărat? Fără îndoială, o oglindă perfect lustruită. Utilizează un produs care va dizolva grăsimea și alte murdării acumulate și lustruiește bine. Unii agenți de curățare au chiar aditivi în formula lor care protejează suprafața împotriva acumulării ulterioare de murdărie. Produsele concepute special pentru lustruire conțin mereu alcool.
Dacă cureți o oglindă cu ramă, uită-te mai întâi la ramă, apoi la sticlă. Acest lucru va împiedica oglinda deja lustruită să se murdărească din nou.
SFATUL SANITINO: De exemplu, spuma specială de curățare de la SAPHO este ideală pentru întreținerea oglinzilor, care este unică prin faptul că nu se scurge pe suprafața acestora. Prin urmare, nu provoacă coroziunea marginilor și, dimpotrivă, prelungește durata de viață a oglinzii.
Calcarul strică aspectul unei băi perfect curate și, de asemenea, încurajează dezvoltarea bacteriilor și a murdăriei. Apa care conține fier și mangan formează straturi portocalii inestetice pe baterii și nici cabinele de duș din sticlă nu pot scăpa de ele. Dacă nu vrei ca calcarul să te țină ocupat toată ziua, curăță cu regularitate zonele afectate.
Cel mai bun mod de a scăpa de calcar este cu produse de curățare de la producători de renume, cum ar fi GROHE sau RAVAK. Dacă preferi sfaturile gospodinelor, folosește oțet! Diluează-l cu apă în proporție de 1:1 și pulverizează-l pe zona afectată. Poți să lași soluția să acționeze între 15 și 30 de minute, iar la final clătești și usuci bine.
Cu toate acestea, unele suprafețe ar putea fi deteriorate - de exemplu, marmura - așa că, pentru aceasta, nu recomandăm acești acizi. Folosește în schimb produse speciale recomandate de producător.
SFATUL SANITINO: Dacă nu îți place mirosul de oțet, adaugă uleiul esențial preferat în amestec.
Baia este ușor de curățat dacă o păstrezi ordonată și nu lași murdăria să se depună. Dacă o cureți foarte bine o dată pe lună, curățenia continuă va fi mai rapidă și mai plăcută. Și nu în ultimul rând, încearcă să păstrezi majoritatea lucrurilor în sertare sau cutii de depozitare. Acest lucru va preveni acumularea de praf și, de asemenea, va face totul mult mai ușor de curățat.