Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Cea mai mare greșeală pe care o facem când vine vorba de organizarea nevoilor în atelier este că nu suntem deloc dispuși să ne implicăm prea mult în acest proces. Atelierul pe care îl avem de ceva vreme, poate l-am moștenit de la tatăl sau bunicul nostru. Există o mulțime de lucruri în atelier care sunt depozitate ilogic și dezorganizat. Dar nu facem nimic în privința asta pentru că nu vrem să perturbăm acest ecosistem special.
Una dintre cele mai mari temeri pe care le are un meșter înainte de a reorganiza spațiul din atelier este că, dintr-un motiv oarecare, nu o va face bine. Poate că acest lucru se datorează faptului că nu există un ghid universal despre cum să păstrezi sculele, la fel cum există ghiduri despre cum să schimbăm bujiile într-o mașină sau cum se amestecă mortarul.
Atunci când organizezi un spațiu, trebuie să vii cu idei despre ceea ce este mai potrivit pentru spațiul respectiv în raport cu activitățile pe care le realizezi în cadrul atelierului. Este vorba de improvizație. Dar, ca meșter, acest lucru nu ar trebui să te sperie. Creativitatea este una dintre calitățile care definesc un bun handyman.
Poți cumpăra dulapuri sau cutii pentru organizarea lucrurilor. Dar uneori le poți face și singur. Ceea ce este grozav: îți poți antrena abilitățile de bricolaj pentru a îmbunătăți spațiul în care lucrezi.
Să enumerăm un total de 10 sfaturi pentru organizarea eficientă a unui atelier.
Reorganizarea atelierului sfârșește adesea prin a elimina câteva lucruri doar pentru a constata că nu dorești să mergi mai departe. Acest dulap se potrivește de fapt cu locul în care se află, această mașină este prea grea pentru a fi transportată, elementul acesta s-a lipit de sol de-a lungul timpului - mai bine să nu-l atingi. Dar nu așa se face organizarea. Apelează la mai mulți asistenți pentru a te ajuta să scoți totul din atelier. În grădină, îți poți sorta temeinic proprietatea. Jumătate din lucruri sunt gata pentru a fi adunate. Cutiile cu resturi de vopsele sintetice, solvenți, cleiuri, pensule și role folosite trebuie să fie incluse în categoria deșeurilor periculoase.
De asemenea, ar trebui să scapi de dulapuri dacă acestea sunt putrezite sau rupte. Un atelier nou înseamnă un nou început. Dulapuri noi sau un nou banc de lucru care încă miroase a lemn vor fi motivul pentru care te vei bucura și mai mult de atelierul tău.
În noul atelier, perfect aranjat, trebuie să te asiguri că toate lucrurile își au locul lor. Este recomandat să faci asta, pentru a evita situațiile în care preferi să comanzi din nou o mandrină sau o clemă, chiar dacă știi că o ai undeva în atelier, dar nu o găsești. Pentru a nu petrece mai mult timp plimbându-te prin atelier căutând unelte decât folosindu-le efectiv. Totul trebuie să aibă sens. Despre cum să realizăm acest lucru, vom dezvolta această idee în punctele următoare.
Toți adezivii ar trebui să fie într-un singur sertar al dulapului, toate cuiele ar trebui să fie împreună, elementele pentru găurire, de asemenea, trebuie să aibă propriul sector dedicat. Articolele individuale ar trebui să fie amplasate în locurile în care efectuezi tipul respectiv de lucru. Prin urmare, dacă ai un fierăstrău de masă, lame de fierăstrău, bare de oprire în atelier, ochelarii de protecție trebuie să fie și ei în apropiere. În acest fel, poți realiza mai multe sectoare în atelierul tău.
Principalele puncte strategice din atelier sunt, desigur bancul și apoi rafturile de lângă banccare sunt la nivelul ochilor. Aceste locuri trebuie să fie ocupate de cele mai importante ajutoare. Cuie, șuruburi, chei și șurubelnițe sunt ceea ce cei mai mulți do-it-yourselfers cautădeci acestea sunt candidații evidenți. Cu toate acestea, dacă vopsești sau dai des cu lac, atunci rafturile fixe sunt ideale pentru depozitarea recipientelor, vopselelor și lacurilor. În mod analog, articolele cel mai puțin utilizate aparțin celor mai puțin accesibile locuri. Acestea sunt cele mai joase rafturi ale dulapurilor și cutiilor sau, dimpotrivă, locurilor înalte, deasupra capului.
Nu trebuie să depozitezi articolele doar pe rafturi sau în sertarele dulapului. Unele articole necesită direct agățare pe perete . Acestea sunt de obicei fierăstraie, chei, burghie sau polizoare. De asemenea, este mult mai practic să atârni cablurile decât să le aduni într-un sertar mare, unde în mod logic se încurcă. Un caz similar este furtunul de grădinădeși am recomanda un furtun special pentru acest lucru și mai mult o rolă.
Similar cu cât de atent etichetează gospodinele fiecare borcan de mirodenii din bucătărie , meșterul poate face același lucru în atelier. Fiecare sertar, fiecare raft de dulap, fiecare cutie poate avea eticheta sa. Efectiv orice spațiu de stocare, unde nu poți vedea ce este înăuntru din exterior. Acest lucru îți va economisi mult timp în munca de zi cu zi, iar asistenții tăi vor aprecia și ei acest lucru. Imaginează-ți o situație în care, în timp ce lucrezi în casă, îi poți spune ajutorului tău: "Du-te la atelier și adu-mi un clește ", în loc să mergi acolo și să îl cauți tu.
Lucrurile precum diblurile, șuruburile sau cuiele merită o atenție deosebită. Odată ce începi să le depozitezi în mai multe locuri diferite, este ușor să scapi organizarea de sub control. Nu este nimic mai rău decât să găsești șuruburi cu cap hexagonal la un capăt al atelierului și celelalte șuruburi la celălalt. Cutiile de plastic sunt potrivite pentru șuruburi. Nici nu trebuie sa le cumperi, ci doar să colecționezi cutiile de fructe, salate sau rosii cherry.
Și mai bune sunt cutiile din plastic solid cu capac. Pot fi supra-etajate și umiditatea nu va pătrunde în ele.
Cuiele sau șuruburile de aceeași dimensiune aparțin întotdeauna într-o singură cutie. În cele din urmă, pune o etichetă pe cutie pentru a arăta ce se află în interior.
Acest lucru se aplică în principal proprietarilor de ateliere mici. Adică aproape toți proprietarii de ateliere, pentru că întotdeauna se dovedește că nu ai loc pentru toate. Poți folosi fiecare colț imaginabil. De exemplu, spațiul sub o masă sau de sub un fierăstrău de masă. Improvizează și creează aici cârlige pentru agățat sau mici sertare. Acestea sunt locuri care sunt la vedere și, prin urmare, merită să fie utilizate în mod corespunzător.
Unele unelte sunt deja vândute în cutii practice. Pentru alte unelte, va trebui să achiziționezi o cutie de depozitare. Este nevoie de cutii robuste și impermeabile, unde pot încăpea echipamentele și toate accesoriile. În special trebuie să acorzi atenție la uneltele cu acumulator, întrucât trebuie depozitate într-un loc cald, ferit de umezeală.
Păstrează suprafețele de lucru libere și nu le aglomera cu echipamente sau unelte inutile. Orice lucru pe care nu îl utilizezi în prezent ar trebui să aibă un loc în afara spațiului de lucru principal.
SFAT SANITINO: Ce să cumperi pentru atelier? Citește articolul Echipamente de atelier sau ce nu trebuie să lipsească din niciun atelier.