Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Rugina poate apărea foarte ușor într-o cadă, indiferent de material. Aceasta poate fi cauzată de apa dură bogată în fier care se usucă la suprafață sau de un obiect metalic umed lăsat în cadă. Dar vestea bună este că poți scăpa de petele de rugină destul de ușor și nici măcar nu trebuie să folosești substanțe chimice pentru a face acest lucru.
Ai nevoie doar de două ingrediente: 100 ml de oțet și 2 lingurițe de sare de bucătărie. Mai întâi de toate, toarnă oțetul într-un pahar și adaugă sare în el. Încălzește acest amestec în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10 secunde și apoi stropește-l pe laveta pe care o folosești de obicei pentru a spăla cada. Spală cada cu el în același mod în care ai spăla cu un detergent convențional și lasă soluția să acționeze timp de o jumătate de oră. În cele din urmă, clătește suprafața căzii și folosește un burete pentru a șterge ușor rugina.
Dacă nu ai acasă aceste ajutoare, nu contează. Pregătește un cartof și săpun lichid. Poți folosi și săpun solid, doar dizolvându-l în apă. Acum, taie cartoful, înmoaie-l în săpunul lichid și freacă cu el orice pată de rugină. Pare de necrezut, dar chiar și această metodă este foarte eficientă.
Te întrebi cum să detartrezi o cadă în mod natural? Cea mai eficientă soluție este să amesteci trei linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă pentru a obține o soluție mai densă. Apoi aplică uniform acest produs pe întreaga cadă, pe care ai umezit-o în prealabil cu apă. Pentru murdărie mai puternică, poți folosi oțet în loc de apă.
Amestecă apoi o lingură de acid citric cu câteva picături de apă caldă. Acest lucru va crea o soluție în care vei înmuia continuu buretele. Folosește-l doar pentru curățarea căzii.
Ca urmare a reacției dintre bicarbonatul de sodiu și acidul citric, calcarul va dispărea ca prin minune din cadă. La sfârșitul acestui proces, clătește suprafața cu apă caldă.
Diferite tipuri de materiale necesită un tratament diferit. Probabil că cel mai frecvent utilizat material pentru căzi este plasticul sau acrilicul. Pentru curățarea unor astfel de căzi, vei obține cele mai multe rezultate cu materii prime interne. La fel cum nu se recomandă bureții aspri sau din sârmă, produsele pe bază de alcool, acizii concentrați sau poate substanțele chimice nu sunt bune pentru aceste căzi. Utilizarea materiilor prime "din casă" nu este doar o alternativă mai economică, ci și o opțiune mai blândă și mult mai potrivită.
Cel mai eficient în acest caz este oțetul cu acid citric. Amestecă un plic de acid citric în 200 ml de oțet cald. Se aplică pe o lavetă moale și se spală bine toată cada cu amestecul. Se lasă să acționeze cel puțin o oră și apoi se spală cu apă caldă. Acest lucru nu numai că curăță perfect cada, dar o și dezinfectează.
Dacă preferi calea produselor chimice, manifestă atenție la alegerea produsului potrivit. Citește întotdeauna cu atenție informațiile de pe ambalaj și asigură-te că produsul este neabraziv.
Atunci când cureți o cadă din email, caută în bucătărie bicarbonat de sodiu, amestecă-l cu oțet pentru a crea aceeași soluție pe care am menționat-o pentru procedura de decalcifiere. Aplică pe întreaga suprafață a căzii și clătește după un timp. De asemenea, poți încerca o variantă în care umpli cada cu apă, adaugi patru linguri de bicarbonat și completezi cu trei litri de oțet. După trei-patru ore, clătești.
De asemenea, poți curăța o cadă din email folosind grapefruit și sare. Acest lucru îți va oferi nu numai o suprafață curată și strălucitoare, ci și un miros plăcut. Umezește întreaga cadă, taie grapefruit-ul și adaugă sare grunjoasă peste el (vei avea nevoie de aproximativ ¼ cană în total). Se adaugă puțină sare și pe fundul căzii. Stoarce întotdeauna puțin grepfrutul pentru a scoate sucul și începe să cureți cu o mișcare circulară. Continuă să adaugi sare iar, la final, clătește cada.
Cum să cureți o cadă din email, am explicat deja. Dar cum să cureți o cadă emailată veche, care este foarte murdară, poate fi o adevărată durere de cap. Nu dispera, am găsit o soluție pentru tine! Compoziția de bicarbonat amestecată cu peroxid de hidrogen în proporție de 1:1 va fi de ajuns. În cele din urmă, poți, de asemenea, să ștergi cada cu oțet. După această metodă de curățare, suprafața va străluci de curățenie!
Te-ai răsfățat și ai achiziționat o cadă cu hidromasaj? Duzele sunt puțin mai dificil de întreținut, dar dacă sunt calcaroase, cu pete de rugină sau pur și simplu murdare, soluția simplă este din nou oțetul. Doar aplică puțin pe o lavetă și șterge duzele cu ea.
Pe scurt, oțetul este un produs de curățare complet versatil și foarte eficient, fie că îl amesteci cu apă, fie că îl folosești ca atare. Dar trebuie să fie întotdeauna cald. Curățarea va avea un efect mult mai mare. Se știe că oțetul dezinfectează și adaugă strălucirea necesară, ceea ce este foarte de dorit în baie. De fapt, nimic nu strică impresia ca o cadă murdară.
Sperăm că sfaturile noastre de întreținere îți vor fi de folos și că întrebarea "cum să cureți o cadă" nu va mai fi un coșmar pentru tine!