Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
În instrucțiunile noastre de înlocuire a bateriei de chiuvetă vom lucra cu un model clasic de baterie de chiuvetă cu montaj stativ și va fi o instalare pe un singur orificiu. Drept urmare, nu contează dacă ai cumpărat o baterie foarte simplă sau o una avansată, cu duș extractibil sau alte tehnologii. Majoritatea bateriilor sunt proiectate astfel încât să le poți instala pe un orificiu de 35 mm. Apropo, dacă ai o chiuvetă lângă fereastră, îți recomandăm una dintre baterii sub fereastră, care sunt rabatabile sau extensibile, astfel încât să poți deschide întotdeauna fereastra confortabil.
Dacă ai în chiuvetă, perforată o singură gaură, dar noua ta baterie este un model cu mai multe orificii de montare, trebuie să forezi găuri suplimentare cu diametrul de 35 mm. Dacă situația este exact opusă, adică treci de la o baterie cu mai multe orificii la o baterie cu un singur orificiu de montare, atunci este doar o problemă estetică. Poți acoperi găurile neutilizate cu o placă.
Pasul 1: Fă loc sub chiuvetă. Scoate tot ce ai din dulapul de sub chiuvetă. Sifonul va trebui, de asemenea, să dispară, deoarece poate fi o piedică destul de mare în timpul înlocuirii. Când înlocuiești, vei fi într-o poziție destul de incomodă pe spate, în timp ce doar capul și mâinile vor încăpea în dulapul de sub chiuvetă. Ar fi bine să pui o pernă veche acolo pentru a-ți face munca puțin mai confortabilă.
Pasul 2: Oprește alimentarea cu apă. Uneori poate fi greu să întorci colțarii, mai ales dacă nu au fost manipulați de mult timp. Fiind cel mai probabil înfundate cu calcar. În caz de urgență, o cheie sau un spray multifuncțional WD-40 te va ajuta.
Pasul 3: Deschide rozetele sau maneta bateriei vechi pentru a scurge toată apa reziduală.
Pasul 4: Acum poți deconecta vechia baterie de bucătărie. Mai întâi, desfiletează racordurile flexibile care conectează bateria la supapele de colț din partea inferioară a chiuvetei. Rotește filetele furtunurilor în sensul invers acelor de ceasornic, folosind o cheie adecvată. Dacă știi că nu vei mai utiliza niciodată acestă baterie veche de bucătărie, îți poți ușura puțin munca tăind furtunurile cu cleștele și trecând direct la pasul următor.
Pasul 5: Trece acum bateria veche prin gaura din blatul de bucătărie. Curăță zona de pe chiuvetă.
Pasul 6: Deșurubează supapele de colț vechi și pune-le pe cele noi. Acestea trebuie să fie prevăzute cu un sigiliu. Uneori este deja pregătit pe supapa de colț achiziționată. Dacă nu ești atât de norocos, trebuie să asiguri singur robinetele cu sigiliile. Asprește filetul cu o pilă și înfășoară-l cu cânepă de etanșare, apoi aplică pastă de etanșare și netezește-l. Abia atunci poți înșuruba supapele de colț și sigiliul în poziție.
Pasul 7: Atașează furtunurile de conectare la noua baterie. Ai grijă să nu confunzi furtunurile de apă caldă și rece.
Pasul 8: Strânge-le doar cu mâna. Apoi introduce furtunurile bateriei mai întâi în orificiul de sus. Revin-o înapoi la dulapul chiuvetei. Trece placa de etanșare, inelul metalic și piulița de îmbinare prin furtunuri pentru a susține bateria de jos. Modul în care este atașată bateria variază de la model la model, unele baterii nu au un inel metalic. Aici urmează deja instrucțiunile producătorului.
Pasul 9: Conectează racordurile flexibile de conectare la supapele de colț. Mai întâi, înșurubează-le cu mâna, apoi atent cu o cheie.
Pasul 10: Reinstalează sifonul și deschide alimentarea cu apă.
Pasul 11: Curge apa? Atunci felicitări, înlocuirea bateriei de bucatarie a fost cu succes.