Sari la pagina principală

Ce avem astăzi la prânz sau la cină? Aceasta este o întrebare pe care toată lumea și-o pune din când în când. Încearcă rețete din întreaga lume, pregătite de GROHE împreună cu un bucătar profesionist. Îți prezentăm Sauce Atlas.

În articolul de astăzi, îți vom prezenta noua carte de bucate premiată de la GROHE, care pune accentul pe gătitul sustenabil și mai sănătos. În ea vei găsi 50 de rețete din întreaga lume. Am pregătit 4 rețete pe care le poți încerca.

 

Vino alături de noi într-o călătorie culinară în jurul lumii!

Sauce Atlas - o carte plină cu rețete de sosuri și dip-uri

Dezvoltarea sustenabilă este foarte importantă pentru GROHE. De aceea, și-a unit forțele cu duo-ul de autori Mai-Lis Hellénius și Paul Svensson pentru a crea rețete mai sustenabile din toate colțurile lumii.

În cartea de bucate Sauce Atlas vei găsi 50 de rețete pentru cele mai delicioase sosuri tradiționale din 50 de țări, într-un concept modern - mai sănătos, mai ușor și mai durabil.

 

Cine este autorul cărții de bucate?

  • Mai-Lis Hellénius – profesor de cardiologie preventivă la Institutul Karolinska din Stockholm.
  • Paul Svensson – bucătar suedez care gătește după principiile "zero deșeuri".
  • Compania GROHE – producător renumit de obiecte sanitare, chiuvete de calitate și baterii de bucătărie. 

Sauce Atlas se mândrește cu premiul Gourmand World Cookbook Awards 2022. Și poți primi această carte de bucate cadou la achiziționarea anumitor modele GROHE Blue Home GROHE Blue Professional și GROHE Red. În plus, atunci când cumperi aceste produse, vom trimite 4 euro către compania everwave, care se ocupă de eliminarea plasticului din oceane.

Mai-Lis Hellénius                      Paul Svensson

 

Rețete din Sauce Atlas

Gräddsås din Suedia

Toată lumea cunoaște celebrele chiftele suedeze. În mod tradițional, sunt servite cu cartofi fierți, afine dulci, castraveți murați și un sos cremos ușor cunoscut sub numele de Gräddsås. Și este acest sos pe care îl poți încerca acasă.

recept-gradsass.jpg

Ingrediente pentru 4-6 porții:

  • ½ ceapă tocată mărunt
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de ulei de rapiță
  • 2 linguri de făină fină
  • 400 ml de supă de vită
  • 300 ml smântână sau cremă de ovăz
  • 200 ml lapte de ovăz
  • 2 linguri de dulceață sau gem de coacăze negre
  • 1-2 linguri de sos de soia
  • sare și piper alb

Procedura:

  1. Se încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă frunzele de dafin, cimbrul și ceapa. Se lasă ceapa să se înmoaie. Nu trebuie să se ardă!
  2. Când ceapa este moale și translucidă, adaugă în tigaie supa de vită și lasă să fiarbă. Adaugă în sos sare și piper alb.
  3. Într-o altă cratiță, se încălzește smântâna.
  4. În amestec, se adaugă apoi smântâna și laptele de ovăz. Se asezonează sosul cu dulceața de coacăze negre și sosul de soia. Se adaugă sare și piper alb după gust, dacă este necesar. 

 

Garam Masala din India

Masala este un mix de condimente care se folosește în toate felurile de mâncare indiene. Acesta poate lua multe forme și arome - poate fi picant, dar și dulce; preparat din condimente proaspete sau uscate. Cel mai popular, însă, este Garam Masala, pe care îl vom folosi astăzi.

recept-garam masala.jpg

Ingrediente pentru 4 porții:

    • 2 căței de usturoi tăiați mărunt
    • 1 ceapă tocată mărunt
    • 1 lingură de ghimbir ras
    • 1 lingură de unt ghee
    • 1 lingură de condiment garam masala
    • 80 g linte roșie sau galbenă
    • 1 lingură de piure de roșii
    • 200 ml apă
    • 400 ml lapte de cocos
    • 1 linguriță de sare
    • coajă rasă de la 1 lime
    • suc de ½ lime
    • chili după gust (dacă dorești o versiune picantă)

Procedura:

  1. Se încălzește tigaia. Călește usturoiul, ceapa și ghimbirul în unt de ghee până se înmoaie.
  2. Se adaugă garam masala, lintea, pasta de tomate și apa. Lasă la fiert până când lintea este moale.
  3. Se toarnă laptele de cocos. Continuă să gătești până când textura sosului devine cremoasă. 
  4. Se asezonează cu sare, coaja și sucul de lime. Dacă preferi o variantă picantă, adaugă chili după gust. Dacă sosul este prea gros, se poate subția cu apă.

 

Ajvar din Bosnia și Herțegovina

Ajvarul este un sos de legume foarte popular în țările din Balcani. Rețeta de ajvar variază de la o regiune la alta. În unele locuri poți găsi pastă de ardei pură, în altele ajvarul este amestecat cu vinete. O versiune aromată cu chili este, de asemenea, populară. Prepară acasă această rețetă plină de vitamine și antioxidanți!

recept-ajvar.jpg

Ingrediente pentru 6-8 porții:

    • 500 ml de apă
    • 50 ml de oțet
    • 4 ardei kapia (fără semințe, tăiați în bucăți)
    • 1 linguriță de miere
    • 1 linguriță de sare
    • 60 ml ulei vegetal
    • 1 cățel de usturoi ras
    • frunză de dafin
    • sare și piper negru

Procedura:

  1. Adu apa și oțetul la fierbere. Adaugă bucățile de ardei kapia și gătește câteva minute până când se înmoaie.
  2. Se amestecă ardeii într-o altă tigaie cu mierea, sarea, uleiul, usturoiul și foile de dafin. Se călește totul până când ingredientele sunt moi.
  3. Se servește amestecul în starea în care este sau se mixează până se obține un sos omogen. Se condimentează după gust.

 

Nuoc Cham din Vietnam

Dacă ai gustat vreodată pachețele de primăvară vietnameze, sunt șanse mari să le fi încercat cu sosul Nuoc Cham. Acest sos popular de bază din restaurantele vietnameze nu este folosit doar pentru a aromatiza pachețelele, ci și alte feluri de mâncare, cum ar fi Bun Bo Nam Bo, supa Pho Bo sau gustoasa carne la grătar Bún Chá. Pregătește-l și acasă!

recept-nuoc cham.jpg

Ingrediente pentru 6 porții:

    • 6 linguri de apă
    • 2 linguri de zahăr
    • coaja rasă de la ½ lime
    • 2 linguri de suc de lime
    • 2 linguri de sos de pește
    • 1 cățel de usturoi tăiat fin
    • ½ ardei iute tocat mărunt

Procedura:

Se amestecă toate ingredientele.

Produse similare

6.749,99 Lei cu TVA
În stoc 2 buc
Expediere Luni 22. 4.
6.614,94 Lei cu TVA
În stoc 10 buc
Expediere Luni 22. 4.
8.432,29 Lei cu TVA
În stoc 1 buc
Expediere Luni 22. 4.
8.351,66 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 14 zile de la depozit
5.893,20 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 21 zile de la depozit
6.321,23 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 21 zile de la depozit
7.788,22 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 180 zile de la depozit
8.471,73 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 180 zile de la depozit
7.788,22 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 180 zile de la depozit
Sus