Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Caloriferele moderne, folosite mai ales în baie, îmbină funcția de calorifer cu cea de uscător practic pentru prosoape sau haine. În prezent, acestea sunt vândute în multe variante diferite. Ele diferă prin dimensiune, performanță și, nu în ultimul rând, prin design. Cu toate acestea, principalele tipuri de încălzire sunt încălzirea electrică, centrală și combinată.
Încălzirea electrică este în prezent o soluție relativ comună. Cel mai adesea ia forma unui calorifer portprosop de încălzire a băii, ale cărui țevi sunt umplute cu lichid. Poate fi apă distilată sau fluid de transfer termic, antigel. În plus, față de cele standard, sunt disponibile și calorifere portprosop sofisticate, în care utilizatorul poate selecta temperatura dorită. Caloriferele portprosop de baie sunt disponibile în variante interesante de design.
Condiții preliminare pentru utilizarea încălzirii electrice:
Avantaje:
Dezavantaje:
Accesorii necesare:
Elementul central este boilerul, care încălzește apa. Apa este distribuită prin conducte până la radiator. Apa este apoi răcită treptat prin transferul de căldură în aerul din apropierea încălzitorului. Prin acest fenomen se încălzește treptat întreaga încăpere. În cazul încălzirii centrale, temperatura poate fi controlată manual sau cu ajutorul unui termostat.
Avantaje:
Dezavantaje:
Accesorii necesare:
Poate fi utilizată pentru încălzirea apei calde, precum și pentru încălzire independentă cu un calorifer electric pentru încălzire. În timpului sezonului de încălzire, utilizatorul poate folosi această metodă ca o sursă de încălzire principală. În timpul verii, utilizatorul poate folosi sursa de încălzire electrică. Acest lucru permite creșterea rapidă și ușoară a temperaturii din baie.
Avantaje:
Dezavantaje:
Accesorii necesare:
Ventil combinat: manual sau cu termostat.
Ventil manual: utilizatorul controlează manual temperatura apei.
Ventil cu termostat: scopul său este de a preveni supraîncălzirea, și în felul acesta, economisește căldură și reduce costurile. Acesta este format dintr-o piesă metalică (supapa, care este fixată în conductă) și un element de control. Ca și supapa manuală, cea cu termostat se conectează la alimentarea cu apă caldă a corpului. Controlul este diferit - o rotiță de control, un termostat similar unui cântar sau, pentru utilizatorul modern, un dispozitiv digital de control la distanță.