Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Culoarea deschisă în baie evocă o senzație de curățenie, aerisire și poate lumina vizual spațiul. Indică, de asemenea, o formă de optimism sau eleganță discretă. Culorile deschise în combinație cu nuanțe de lemn sau gri, de exemplu, sunt utilizate pe scară largă în stilul nordic sau în minimalismul japonez. Națiunile din sud se joacă cu nuanțe mai imaginative și culori mai bogate. Acestea nu se tem să combine ceea ce pare a fi incompatibil. În acest fel, pot crea o atmosferă înflăcărată și vibrantă. Culorile închise în baie sunt un simbol al eleganței, al luxului și al încrederii în sine, indiferent de stilul ales. Cu toate acestea, pentru ca a ieși cu adevărat în evidență, trebuie să li se acorde o atenție sporită, altfel rezultatul final poate fi mai înfricoșător decât relaxant.
Negrul poate fi minimalist, dar în același timp, poate fi și destul de complex. Mai ales dacă mizezi pe un decor din marmură cu un model specific. Așadar, primul pas în planificare este alegerea stilului în care dorești să-ți creezi casa. Conceptul minimalist funcționează cel mai adesea cu nuanțe pure sau se joacă subtil cu tonurile acestora. Asociază cu gust suprafețe monocromatice în diferite nuanțe, care se armonizează și prin urmare devin o operă de artă. Dacă ești un iubitor al elementelor naturale, vei aprecia lemnul de culoare neagră. Lemnul brut, de exemplu, are un efect deosebit de impresionant. Stilul glamour este, de asemenea, un capitol separat, unde spațiul este literalmente adaptat la versiuni luxuriante ale tale. Cel mai des folosite sunt suprafețele strălucitoare și accesoriile aurii, sau lemnul închis la culoare și marmura.
Opinia generală este că ar trebui să folosim culori închise în încăperile mai mari, unde există și acces la lumina naturală. Nu trebuie să fie întotdeauna așa. Chiar și o baie mică în culori închise poate fi frumoasă. Poți folosi culori închise atât pe pereți cât și pe pardoseală. De exemplu, un decor din beton sau faianta gri structurată funcționează excelent, dând spațiului o anumită notă industrială. Stilul glamour poate fi obținut prin utilizarea plăcilor cu decor metalic, de exemplu cu reflexe aurii. Poți îndulci spațiul cu elemente din lemn, sticlă, elemente de iluminare bine alese sau suprafețe cromate pentru baterii sau calorifere. Pentru un stil glamour, nu ezita să rămâi cu nuanțe de negru, cupru sau auriu.
Când spunem baie în nuanțe întunecate, ne gândim adesea la gresie sau mobilier în culori închise. Dar cum rămâne cu utilizarea culorilor închise în alte moduri? O adevărată bijuterie este reprezentată de obiectele sanitare închise la culoare. Un lavoar negru, fie doar pe exterior, fie în întregime, o cadă freestanding închisă la culoare sau o baterie neagră pot crea un spațiu cu adevărat interesant. Alte elemente pot fi, de exemplu, polițe negre, un calorifer închis la culoare sau o cabină de duș. Atmosfera poate fi completată de plăci interesante cu un model rafinat, care poate fi dominat de un perete închis la culoare. Faptul că optezi pentru luciu sau mat, sau o combinație a celor două, joacă, de asemenea, un rol important.
O soluție de bun gust este să pariezi pe alb-negru. Dacă vrei ceva unic, atunci alege plăci mai deschise și joacă-te cu decorul lor. De exemplu, încearcă structuri 3D sau o imagine realizată din plăci (apoi folosește o altă culoare îndrăzneață, cum ar fi roșu, verde sau albastru). Însuflețește apoi spațiul cu accesorii negre - rama oglinzii, lavoar, baterie lavoar, toaletă, paravan, clapeta de acționare spălare, recipiente pentru săpun și igienă dentară, cadre pentru cabină de duș sau masca pentru cadă. Cu toate acestea, gresia și faianța pot juca, de asemenea, un rol important, fie că combini modele sau culori fie lucios și mat.