Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Întreținerea băii ne dă mari bătăi de cap. Apa dură lasă urme și pete inestetice pe suprafețele lucioase ale bateriilor, pereților de duș și oglinzilor. Și chiar și umiditatea tipică nu face mai ușoară curățarea băii. Bacteriile și mucegaiul sunt mai predispuse să se formeze în medii umede și nu poți scăpa de ele doar cu un jet de apă.
Un capitol aparte în curățarea băii aparține cabinelor de duș din sticlă și dușurilor cromate. O cabină de duș nouă arată uimitor și curat, dar după o utilizare îndelungată, de la picăturile de apă uscată și calcar se pătează sticla.
Deci, cum să cureți eficient pereții și ușile cabinei de duș pentru a le păstra ca noi?
Gândește-te la întreținere atunci când cumperi paravane și uși de duș! Sticla transparentă arată foarte elegant, curat și îți mărește vizual baia, dar este mult mai greu de curățat. Imperfecțiunile se vor observa imediat, cum ar fi picăturile de apă uscate sau petele de culoare șterse rău. Dacă nu dorești să ai grijă în mod regulat de un astfel de paravan de duș, alege o opțiune din plastic sau sticlă texturată.
Mulți producători oferă paravane sau uși pentru cabine de duș cu model sau sablate. Sticla mată este, de asemenea, populară, ceea ce va oferi, de asemenea, un sentiment mai mare de intimitate atunci când faci duș.
SFATUL SANITINO: Atunci când cumperi un paravan sau o ușă de duș, uită-te și la finisajul sticlei. Aceste finisaje facilitează întreținerea și, de asemenea, prelungesc durata de viață! Din gama noastră îți putem recomanda, de exemplu, finisajul JIKA Perla, sticla cu strat de sticlă GELCO sau Ideal Clean de la Ideal Standard.
În cazul în care cabina de duș nu are un strat de acoperire pentru o curățare mai ușoară, poți trata singur sticla. Acest lucru se face cu produse de curățare care resping apa datorită unui strat special. Un exemplu din gama noastră este AntiCalc de la RAVAK. Ar trebui să tratezi paravanul și sticla ușii cu acest produs după fiecare curățare.
Vei fi surprins, dar chiar și un astfel de obiect poate face minuni. Dacă îl folosești după fiecare duș, vei scăpa de picăturile de apă uscate. O racletă ar trebui să fie un must-have pentru fiecare cabină de duș!
Iar dacă nu știi unde să plasezi racleta de sticlă, cumpără o versiune cu un suport sau un raft practic. De exemplu, Compactor, SAPHO sau Nimco oferă raclete cu suport fără găurire. Rafturile cu racletă proiectate pot fi găsite și în portofoliul KEUCO.
Astăzi, piața oferă nenumărate produse pentru curățarea sau tratarea sticlei cabinei de duș. Din păcate, nu toate produsele sunt potrivite pentru profilele din sticlă și crom. Evită substanțele care conțin acid fosforic, acetic, formic sau clorhidric. De asemenea, nu folosi produse cu hipoclorit de sodiu (înălbitor cu clor), care poate afecta suprafața cabinei de duș.
Pentru întreținerea de rutină, folosește doar o racletă de sticlă concepută în acest scop, iar pentru o curățare temeinică, folosește o lavetă moale, de preferință din microfibră. Nu folosi niciodată bureți groși sau lavete care aruncă fibre pe sticlă, deoarece acestea se vor vedea întotdeauna pe sticlă.
Pentru a menține frumusețea unei cabine de duș, periodicitatea este cea mai bună. Din acest motiv, reiterăm necesitatea achiziționării unei raclete de sticlă. După fiecare duș, poți șterge pur și simplu picăturile de apă cu racleta și împiedica uscarea acestora. Dar nici măcar o racletă nu este atotputernică, motiv pentru care trebuie să folosești și produse de curățare.
Dacă ai cumpărat o cabină de duș cu un finisaj special, consultă întotdeauna producătorul pentru a vedea ce produse de curățare recomandă. Produsele nepotrivite pot reduce efectul acestui strat sau îl pot deteriora permanent. De exemplu, un spray de curățare de la RAVAK sau SAPHO poate elimina picăturile de apă uscată, amprentele sau petele. O altă soluție este să folosești apă cu săpun și o lavetă moale din microfibre.
Dacă nu ai încredere în produsele de curățare, poți apela la ingrediente făcute în casă. De exemplu, încearcă un amestec de apă și lămâie - stoarce lămâia într-un recipient de plastic bine clătit rămas de la un alt produs și diluează cu apă curată. Poți pulveriza acest produs pe sticlă, lasă-l să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătește bine. În cele din urmă, șterge apa cu o racletă de sticlă și lustruiește-o dacă este necesar.
Folosirea unei lămâi și a bicarbonatului de sodiu este, de asemenea, eficientă - taie o lămâie, presoară puțin bicarbonat de sodiu pe ea și apoi trece lămâia peste paharul murdar. Lămâia este un acid, așa că, chiar și în acest caz, trebuie să clătești paharul cu apă curată după câteva minute și să-l usuci bine.
Unele bunici recomandă, de asemenea, o combinație de oțet și apă, dar în acest caz ai mare grijă, deoarece acidul acetic poate deteriora suprafața. Îți recomandăm să îl diluezi mult cu apă și să pulverizezi geamul de duș cu acest amestec slab și să clătești cu apă curată după câteva minute.
Dacă dușul tău are mânere, balamale sau profile cromate, asigură-te că ai curățat și picăturile uscate de pe acestea, deoarece calcarul le poate deteriora suprafața lucioasă. Pentru întreținerea de rutină, este suficient să folosești apă cu detergent și o lavetă moale din microfibre. Pentru îndepărtarea depunerilor de calciu, apelează la detergenții pe bază de acid citric disponibili în comerț. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să speli întotdeauna suprafețele tratate bine cu apă și să le usuci cu o lavetă uscată.
Cabina de duș este mândria băii și, crede-ne, nu trebuie să fie nou-nouță pentru a străluci de curățenie!
Îți plac sfaturile noastre? Urmărește-ne pe rețelele de socializare, abonează-te la buletinul nostru informativ sau urmărește cu regularitate blogul nostru SANITINO.