Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
O toaletă înfundată este un subiect despre care nimeni nu vorbește cu plăcere. Dar crede-ne, acest accident se întâmplă în fiecare locuință. Desigur, înfundarea poate fi prevenită prin întreținere constantă. În toaletă nu trebuie să se arunce resturi biologice, articole de toaletă (altele decât hârtia igienică), șervețele umede, tampoane de bumbac sau bețișoare. Așa-numitele role de hârtie igienică biodegradabile în apă reprezintă, de asemenea, o problemă majoră. Acestea pot, de asemenea, să blocheze conducta de evacuare.
Prin urmare, poți preveni blocajele prin acțiunile tale, dar nu complet. De aceea, avem câteva sfaturi pentru tine.
Dacă apa din toaletă este în creștere, înainte de a începe să te gândești cum să oprești blocarea, trebuie să previi revărsarea. Acționează rapid! Prima modalitate este de a opri apa din rezervor. În primul rând, scoate capacul și apoi închide clapeta deschisă. A doua modalitate este de a închide alimentarea cu apă din spatele toaletei. Acum poți trece la rezolvarea problemei.
Dacă te confrunți doar cu o ușoară înfundare a toaletei, toarnă puțin lichid de spălat vase într-un bol și toarnă o găleată cu apă fierbinte de la nivelul taliei peste el - greutatea apei va ajuta la eliminarea obstrucției. Apa trebuie să fie fierbinte - nu clocotită. Lasă apa cu detergent să lucreze. Dacă după un timp nu se mai scurge în castron, folosește o ventuză pentru desfundare.
Pompa este o armă cu adevărat eficientă nu numai în lupta cu toaleta înfundată. Întotdeauna merită să ai una la îndemână, o poți găsi în orice magazin de articole pentru uz casnic. Este nevoie de puțină forță pentru a o folosi, dar nu dispera, nu este o performanță sportivă de top. Pune ventuza pe scurgerea unei toalete înfundate și începe să pompezi cu putere. Cu toate acestea, asigură-te întotdeauna că pompa este complet în apă (ar trebui să acopere complet deschiderea sifonului), altfel această tehnică nu va funcționa.
Dacă pompa nu vrea să se lipească, înfășoar-o cu o cârpă sau scufund-o în apă fierbinte înainte de a o folosi. Acest lucru va înmuia cauciucul și va face ca ventuza să se lipească mai bine. Cu puțin noroc, acest lucru va crea o presiune care va extrage orice deșeu solid care a înfundat toaleta. Dar în niciun caz nu încerca să tragi apa din nou, deoarece aceasta ar putea cauza probleme suplimentare. Încercă să arunci totul direct în coșul de gunoi.
În cazuri mai grave, atunci când vasul unei toalete înfundate este plin de apă, poți folosi pompa după ce acesta a fost golit. Pomparea apei poate să nu sune ca fiind cea mai plăcută activitate, dar te poți ajuta, de exemplu, folosind un furtun de scurgere pentru acvariu. Dacă nu ai un astfel de echipament la îndemână, va trebui să te mulțumești cu o cană sau un pahar obișnuit. Când ai terminat, revino la paragraful anterior și caută o pompă de desfundat.
În plus față de curățarea mecanică, poți încerca și o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet. Această metodă va fi apreciată și de cei care preferă mijloace mai naturale și mai ecologice decât substanțele chimice.
Toarnă o pungă întreagă de bicarbonat de sodiu (500 de grame) în toaletă, după care toarnă încet un litru de oțet. Bineînțeles, poartă mănuși de protecție din cauciuc și fii cu ochii în patru atunci când le manipulezi. Pentru a accelera reacția, adaugă 2-3 căni de apă fierbinte și lasă acest amestec magic peste noapte. Mai ales dacă obstrucția din deșeuri este de origine organică, succesul este de aproape 100%.
Un gadget modern pe care îl poți folosi pentru a curăța o toaletă înfundată este așa-numitul "șarpe de desfundat". Acesta este un furtun flexibil care poate merge foarte adânc - deci este o soluție eficientă dacă obstrucția se află mai departe de primii 20 de centimetri. Acesta este adesea folosit chiar de către instalatori. Dacă în locuință nu ai un astfel de furtun, este suficientă utilizarea unui umeraș de sârmă. Dar ai grijă să nu distrugi vasul de toaletă. Desfășoară cuierul și înfășoară capătul sârmei cu o cârpă. Acum tot ce trebuie să faci este să miști instrumentul pe care tocmai l-ai creat în toate direcțiile și să folosești o mișcare de răsucire pentru a scoate deșeurile care au înfundat toaleta.
Pe lângă eliminarea de resturi necorespunzătoare, și alți factori pot cauza înfundarea toaletei. Printre cele mai frecvente motive se numără presiunea slabă a apei, care nu poate elimina toate deșeurile. Apa dură cu un conținut ridicat de minerale care se depune pe fundul țevilor poate fi, de asemenea, responsabilă pentru înfundarea toaletei. În cele din urmă, un sifon îngust, ale cărui părți curbate se pot înfundă foarte ușor, este, de asemenea, o cauză posibilă.