Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Nu cumperi o baterie doar pentru că ai renovat baia, ci uneori trebuie înlocuită și pentru că se defectează sau pur și simplu pentru că nu îți mai place.
Dacă bateria are scurgeri de apă, nu trebuie schimbată imediat. Este posibil ca doar cartușul să fie defect, piesă de schimb care poate fi cumpărată și înlocuită cu ușurință în majoritatea cazurilor.
Modelele mai economice de baterii pentru lavoar sunt de obicei echipate cu un cartuș din plastic de calitate inferioară, care are o durată de viață mai scurtă și este mai predispus la deteriorări. Știi deja din articolul nostru: ”Cum să alegem o baterie pentru lavoar” că îți recomandăm să achiziționezi un produs cu un cartuș ceramic, deoarece este mai durabil și va rezista un timp îndelungat. Dar să nu uităm că nici măcar un cartuș ceramic nu va dura o veșnicie.
Producătorii de renume oferă cartușe pentru baterii ca piese de schimb chiar și la ani de zile după ce nu mai produc modelul respectiv de baterie. În cazul mărcilor mai puțin cunoscute, este posibil să nu poți găsi un cartuș care să se potrivească și să fie necesară înlocuirea bateriei.
Motivația pentru cumpărarea unei baterii noi poate fi și faptul că cea veche nu mai arată bine. Aceasta poate avea un design învechit, comenzi incomode sau un strat superior plin de calcar. În zilele noastre, multe familii își înlocuiesc bateriile datorită caracteristicilor de economisire a energiei pe care cele mai vechi nu le aveau.
În comparație cu alte echipamente de uz casnic, o baterie pentru lavoar nu este atât de costisitoare, iar instalarea sa este - așa cum vor arăta instrucțiunile noastre - relativ simplă. Poți înlocui un model nou în aproximativ 30 de minute.
Instalarea unei baterii este una dintre cele mai ușoare sarcini atunci când se amenajează o baie. Robinetele pentru lavoar sunt fabricate în așa fel, încât montarea să se facă cât mai ușor. Unele au chiar și un sistem de fixare rapidă care face ca instalarea bateriei să fie o chestiune de minute.
Pentru a instala o baterie pentru lavoar cu monocomandă , vei avea nevoie de:
SFATUL SANITINO: Cele mai multe baterii pentru lavoar au toate piesele necesare pentru instalare deja incluse în pachet, dar este posibil să găsești și modele care îți cer să achiziționezi aceste piese separat. În magazinul nostru online SANITINO îți prezentăm ce vei găsi în pachet și îți indicăm și ce trebuie să cumperi separat. Cheia franceză, cheia inelară deschisă, șurubelnița și ferăstrăul nu sunt incluse, dar acestea sunt unelte pe care majoritatea meșterilor DIY le au acasă.
Înainte de a îndepărta vechea baterie, marchează sursa de alimentare cu apă rece și caldă și oprește alimentarea cu apă. De obicei, supapa de închidere se găsește în bucătărie sau în baie, uneori și în fața contorului de apă. Închiderea acestuia va opri apa în casă. Nu îți face griji de lipsa apei pentru o perioadă lungă de timp. După montarea bateriei pentru lavoar, poți deschide din nou alimentarea.
Majoritatea bateriilor au racorduri flexibile de conectare cu filet la capăt și o tijă filetată deja instalată din fabrică. În cazul unor producători, racordurile flexibile sunt deșurubate de pe baterie și trebuie mai întâi înșurubate la baterie cu ajutorul unui fir metric.
Așează garnitura de etanșare pe lavoar și introdu racordurile prin gaura din lavoar. Poziționează bateria astfel încât garnitura de etanșare să fie în contact strâns cu lavoarul.
Glisează acum garnitura de blocare de-a lungul tijei filetate, ajustează-i poziția astfel încât să fie în linie cu bateria și strânge-o ferm.
Aplică un chit de etanșare sau silicon în jurul garniturii de scurgere pentru a sigila totul etanș. Apoi introduce garnitura în orificiul de scurgere. Înșurubează ventilul de scurgere pe partea filetată. Fiecare componentă trebuie să fie bine strânsă, iar conexiunea pentru tija de scurgere trebuie să fie orientată spre perete, adică spre spate.
Introdu tija pentru scurgere în partea din spate a bateriei. Din partea de jos, conectează tija de scurgere și axa setului de scurgere cu ajutorul cuplajului din plastic.
Utilizează tija de scurgere pentru a verifica dacă ventilul se închide corect. În caz contrar, slăbește piulița de pe șurub și rotește șurubul de reglare cu o cheie. În cele din urmă, strânge piulița șurubului folosind o cheie fixă de 10 mm.
În cazul în care tija de scurgere funcționează corect, taie cu un fierăstrău pentru metal porțiunea în exces din prelungirea tijei de scurgere. S-ar putea să te încurce în viitor.
Înșurubează sifonul pe ventilul de scurgere cu mâna și conectează-l la racordul de evacuare din perete. Este important ca sifonul să se potrivească cu lungimea și diametrul celor două găuri. Prin urmare, atunci când alegi o baterie pentru lavoar pe site-ul nostru SANITINO, consultă rubrica ”produse conexe”. Pentru fiecare baterie, clientul primește sugestii pentru sifoanele potrivite.
Verifică dacă există garnituri de etanșare pentru toate conexiunile. În caz contrar, asigură conexiunile cu o garnitură de cauciuc sau de țesătură.
Înșurubează furtunul din stânga la racordul de apă caldă și furtunul flexibil din dreapta la racordul de apă rece. Strânge șuruburile cu ajutorul unei chei fixe. Nu folosi în niciun caz o cheie franceză pentru a evita zgârierea pieselor cromate.
În cele din urmă, verifică dacă racordurile nu sunt rupte sau îndoite. Dacă totul este în ordine, se deschide alimentarea cu apă și se deschid robinetele. După ce ai lăsat apa să curgă ușor, verifică dacă există scurgeri la conexiuni. Este posibil ca îmbinarea să nu să bine din prima dată, așa că este mai bine să curgă apa ușor pentru a evita o posibilă inundație.
Poți urmări, de asemenea, instalarea bateriei pentru lavoar în videoclipul de la GROHE.