Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Prima oglindă poate fi considerată suprafața apei, dar prima oglindă din sticlă datează din 1300. A fost creată la Veneția, în Italia, și au trecut câteva sute de ani de atunci. Acum folosim oglinda în baie nu numai pentru înfrumusețare, ci și pentru a spori designul interiorului. În băile mici, oglinda mărește vizual spațiul. Dacă ai cumpărat o oglindă nouă, probabil că te întrebi la ce înălțime să o montezi.
Înălțimea de amplasare a oglinzii se bazează în primul rând pe înălțimea membrilor familiei. Când stai în fața oglinzii, ochii trebuie să fie aproximativ în centrul oglinzii. În mod ideal, atunci când te uiți în oglindă, ar trebui să mai ai între 10 și 20 cm de spațiu deasupra capului. În cazul în care baia va fi folosită de persoane de diferite înălțimi, atunci înălțimea universală a oglinzii este ca partea cea mai joasă ar trebui să fie la 120 cm de la sol, iar partea de sus la 200 cm.
Înălțimea oglinzii va afecta, de asemenea, lavoarul. În băile moderne, este posibil să vezi oglinda plasată direct pe blat. Deși acest lucru pare foarte elegant, nu este foarte practic. Dacă plasezi oglinda prea jos față de lavoar, vei avea de-a face în permanență cu picăturile de apă.
Dacă dorești să eviți găurirea, folosește opțiunea de a lipi oglinda. Aplică benzile adezive pe spatele oglinzii perfect degresate și curățate. Nu sunt recomandate substanțele de curățare pe bază de alcool, deoarece acestea pot distruge suprafața. De asemenea, acordă atenție sporită produselor care conțin uleiuri grase pentru hidratarea pielii. Percloroetilena, alcoolul sau benzina tehnică sunt cele mai bune alegeri.
Spală temeinic locul de pe perete unde va fi suspendată oglinda. Atașează banda dublu-adezivă pe toată circumferința oglinzii. Acum poți lipi oglinda de perete. Trebuie să fii foarte precis, deoarece odată ce banda atinge peretele, nu mai poți îndepărta oglinda, iar dacă este lipită strâmb, nu mai ai ce face. Odată ce este pe perete, apasă și ține apăsat pentru o vreme. Benzile de spumă sunt cele mai bune, deoarece uniformizează denivelările.
Și în acest caz, trebuie să cureți bine locurile în care intră lipiciul. Aplică adezivul la cel puțin 1 cm de margini. Aplică generos pe toată partea din spate a oglinzii în puncte sau linii. Spre deosebire de benzile adezive, aici ai posibilitatea de a muta ușor oglinda după ce este fixată pe perete, în timp ce se usucă cleiul.
Îți recomandăm să te asiguri că ai un fel de suport pe care să-l pui sub oglindă în timp ce se usucă adezivul. Acest lucru va sprijini calitatea aderenței sale. Întotdeauna se utilizează adezivi care sunt concepuți pentru fixarea oglinzilor pe un anumit material de perete!
Dezavantajul benzilor și al adezivilor este că, atunci când unele oglinzi tind să fie grele, nu ai de ales decât să ai încredere în fixare și să te bazezi pe ea pentru a menține oglinda timp de mai mulți ani. Pe de altă parte, în mod ironic, prea multă rezistență este și un dezavantaj, deoarece va fi dificil să îndepărtezi oglinda dacă este necesar.
Adezivul sau banda adezivă sunt potrivite pentru fixarea oglinzilor pe gresie, deoarece acestea sunt suprafețe plane. Pentru suprafețele denivelate, combină metodele de mai sus - banda adezivă în combinație cu adezivul de contact este cea mai bună soluție. O altă alternativă pentru pereții neuniformi este siliconul. Dar nu orice silicon! Se utilizează numai silicon neutru.
Avantajul suspendării este îndepărtarea ușoară a oglinzii, dar va trebui să faci perforații în perete. Fă găuri pentru dibluri în peretele unde vrei să agăți oglinda și fixează elementele care vor ține sau agăța oglinda. Lipește cârligele (uneori sunt deja lipite) pe partea din spate a oglinzii. Partea de sus a oglinzii va fi probabil mai departe de perete decât partea de jos. Așa că lipește ceva moale pe perete sub partea de jos a oglinzii pentru a îndepărta oglinda de perete.
Un nivel cu bulă de aer te va ajuta să o poziționezi drept.