Sari la pagina principală

Relaxarea în baie în timpul toamnei va alunga melancolia

Dimineți reci, amurguri timpurii și vreme nefavorabilă. Toamna pur și simplu nu este pentru toată lumea. Folosește serile lungi în avantajul tău și relaxează-te într-o baie plăcută și plină de apă caldă. Liniștește-ți corpul și mintea și reîncarcă-ți bateriile - totul în intimitatea propriei băi.
 

Puterea fascinantă a băii va încânta pe toată lumea. Chiar și romanii antici au construit băi publice fastuoase. Ei le vedeau ca pe un echilibru între puritatea fizică și cea spirituală. Poți să te bucuri și tu de o baie revigorantă în cadă și să uiți pentru o vreme de agitația vieții cotidiene.

 

Baza succesului – designul

Să începem cu aspectul vizual. Eliberează baia de lucrurile inutile - aruncă recipientele goale de cosmetice, schimbă prosoapele și scapă de cosmeticele pe care oricum nu le folosești. Aranjează-ți baia într-un mod în care să îți dea o impresie de liniște și armonie. Poți folosi plante, lumânări, minerale sau poți păstra baia minimalistă și îngrijită.

bath

 

Lucrurile simple  creează  atmosfera potrivită

shutterstock_1244296570.jpg

Fă ca aceste momente unice să fie mai plăcute cu muzica ta preferată. Cu toate acestea, ai grijă la volum, dacă ește liniștit o vei percepe mult mai intens și mai clar, așa că este mai bine să o setezi mai încet. Un alt element pentru a crea o atmosferă potrivită este cu siguranță lumina slabă, care îți va relaxa ochii obosiți. Aprinde doar câteva lumânări. Dar dacă intenționezi să folosești parfumuri în baie, nu folosi și lumânări parfumate. Mirosurile s-ar putea amesteca și o baie relaxantă s-ar transforma într-o durere de cap.

Igiena mai presus de toate

Mulți oameni consideră că îmbăierea în cadă este neigienică, deoarece speli murdăria și apoi continui să faci baie în aceeași apă. Dacă o baie de relaxare este destinată să aibă și efecte terapeutice, merită să acorzi atenție igienei. Dacă ai un duș în baie, precum și o cadă, asigură-te că faci un duș înainte de a face baie. Dacă baia ta nu are duș, folosește un paravan de cadă și fă un duș înainte de a face baie. Acest lucru îți va pregăti pielea pentru a primi ingredientele active din baie.

Interesant: Știai că în Japonia cada de baie nu se golește după fiecare spălare, ci este folosită de mai multe persoane, chiar și pentru mai multe săptămâni? Unii ar putea spune că este neigienic, dar în Japonia oamenii fac un duș complet înainte de fiecare baie. În plus, ei folosesc praf dezinfectant în baie pentru ca apa să reziste. Japonezii nu se gândesc la baie ca la un ritual de îngrijire și igienizare, ci ca la unul de  relaxare. 

 

Temperatura ideală a apei

Și care este temperatura potrivită a apei pentru baie? Se recomandă doar câteva grade în plus față de temperatura corpului. Așadar, încearcă să nu depășești 40 de grade Celsius. Apa prea caldă îți usucă pielea, mai ales dacă aceasta este sensibilă. Un alt risc (dar mai puțin frecvent) este supraîncălzirea.

 

Confort adevărat sub forma unei căzi cu hidromasaj

shutterstock_380343022.jpg

Acum ajungem la cel mai important aspect. Dacă renovezi sau proiectezi o baie, este esențial să te gândești la amenajarea băii și să îți alegi cada în funcție de aceasta. De cele mai multe ori luăm o decizie în funcție de spațiul disponibil, dar pentru cei mai pasionați de un ritual de relaxare, acesta nu este un obstacol. Băile cu hidromasaj sunt un real succes în acest sens.

Într-o astfel de cadă vei alunga nu numai melancolia toamnei și oboseala, ci și durerile articulare și multe altele. Alege între un masaj cu aer care iese din partea de jos a căzii, apă care curge din jeturile laterale sau o combinație a amândurora. În cazul celor acționate electric, poți chiar să selectezi un program specific care va menține jetul și temperatura ideală a apei pe toată durata băii.

 

Care sunt efectele hidromasajului?

Mișcarea apei sau a aerului stimulează terminațiile nervoase sensibile ale pielii, stimulând astfel circulația sângelui și  vascularizarea. Astfel, corpul este eliberat de tensiunea internă și de stres. În baia cu hidromasaj, corpul și mintea se relaxează deplin. Este, de asemenea, mijlocul perfect pentru refacere după un eveniment sportiv solicitant, pentru reabilitarea după o accidentare sau pentru probleme reumatice.

 

Sărurile de baie - un miracol gata preparat

Fie că ai o cadă freestanding, pe colț sau una dreptunghiulară, cu sau fără hidromasaj, te vei simți ca într-un spa atunci când completezi ritualul cu uleiuri esențiale sau sare de mare.

shutterstock_217900003.jpg

Sarea de baie este benefică în multe cazuri. Aceasta ameliorează tensiunea musculară și articulară, înlătură inflamațiile pielii, ajută la relaxare, detoxifică și igienizează. Însuși marele Hipocrate susținea că sărurile de baie funcționează - ele schimbă unele dintre proprietățile apei și ajută la reducerea absorbției acesteia în piele. Acest lucru are ca rezultat faptul că pielea noastră nu este încrețită și înmuiată după baie. Un alt efect benefic al acestor săruri miraculoase este că înmoaie bătăturile și acționează ca un fel de peeling. Nu în ultimul rând, ele cresc densitatea apei, ce facilitează relaxarea mușchilor.

Ești gata? Acum nu mai e nimic de făcut decât să intrii în cadă și să-ți recapeți puterile. Relaxează-te, închide ochii, ascultă muzica și respiră adânc. Încearcă să te gândești la corpul tău care se destinde și se relaxează treptat. Nu lăsa nimic și pe nimeni să te tulbure în micul tău paradis. După baie, cu siguranță  te vei simți ca nou!

Produse similare

2.409,93 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 10 zile de la depozit
3.749,08 Lei cu TVA
În stoc 1 buc
Expediere astăzi de la depozit
946,26 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 10 zile de la depozit
9.097,65 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 31 zile de la depozit
8.916,85 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 15 zile de la depozit
Sus